Fänkålsbröd med fyllning på bake off-vis

Serverar: 18-20 portioner

Perfekta buffébröd som du kan göra långt i förväg och bjuda nygräddade på buffén. Bröden förvarar du ogräddade i frysen, som hemmagjorda bake-off-bröd.

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 3 dl kall mjölk
  • 3 msk rapsolja
  • 2 msk flytande honung
  • 1 msk stött fänkålsfrö
  • 7-8 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • Fyllning
  • 1 fänkålsstånd
  • Smör
  • 1 dl strimlad purjolök
  • 250 g kesella
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 dl riven ost
  • Pensla med
  • 1 ägg
  • Stötta fänkålsfrön
  • Flingsalt
  • Instruktioner

    1. Smula jästen i en bunke. Rör ut jästen i kall mjölk. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta ihop till en smidig deg. Låt jäsa under duk i ca 40 minuter.
    2. Fyllning: Fintärna fänkålen, det ska bli ca 4 dl. Fräs den mjuk i smör. Blanda i strimlad purjolök mot slutet. Låt kallna. Blanda alla ingredienser till fyllningen.
    3. Dela degen i två delar. Kavla ut varje del till en platta som mäter ca 30x40 cm. Bred fyllningen över degen och rulla ihop till en rulle. Skär varje rulle i 9-10 bitar. Lägg dem i mjölade bullformar. Låt jäsa under duk i ca 30 minuter. Ställ bullarna på små skärbrädor och frys in.
    4. Gräddning av bullarna: Sätt ugnen på 225 grader.
    5. Låt bullarna stå i rumstemperatur medan ugnen värms, 30-40 minuter. Ställ formarna på en plåt. Pensla med lätt uppvispat ägg och strö över lite stött fänkålsfrö och salt. Grädda mitt i ugnen i 12-14 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben