Rågkex

Serverar: 50 portioner

Är du sugen på något lite lagom till mellanmål så är de här perfekta! Eller varför inte till ostbrickan!

Ingredienser

  • 3 dl rågflingor
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 1-2 msk socker
  • 0,5 tsk salt
  • 1 tsk hjothornssalt
  • 100 g smör eller margarin
  • 1 dl mjölk
  • Instruktioner

    1. Ugn: 200 grader
    2. Blanda alla torra ingredienser, men spar lite av mjölet till utbakningen. Fördela matfettet i blandningen. Tillsätt mjölken och arbeta ihop alltsammans till en smidig deg. Låt den vila på kall plats en stund.
    3. Dela degen i två delar. Kavla ut varje del ganska tunt på lätt mjölat bakbord och nagga lätt. Ta ut kakor med runt kakmått eller sporre.
    4. Grädda mitt i ugnen 8-10 minuter.
    5. Gott till te, kaffe, buljong eller soppa samt till ostbricka!

    Liknande recept

    1 h 30 min
    40

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben