Rågkex

Serverar: 40 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Jättegoda inte så söta kex, passar bra till kex och ost!

Ingredienser

  • 100 g margarin
  • 1 dl mjölk
  • 2 dl grovt rågmjöl
  • 2 dl rågsikt
  • 1 tsk bakpulver
  • ¼ tsk salt
  • 1 tsk socker
  • 1 tsk nystött kummin
  • Instruktioner

    Smält margarinet, häll på mjölken och ta bort kastrullen från värmen. Blanda rågmjöl, rågsikt, bakpulver, salt, socker och kummin i en bunke. Häll på degspadet och blanda till en deg, dela degen i 2 delar och kavla ut degen tunt med slät kavel och sedan med en kruskavel eller nagga degen väl. Sporra fyrkanter ca 6x6 cm och lägg på bakpappersklädd plåt. Sätt ugnen på 200 grader, placera plåten mitt i ugnen och grädda i 8 - 10 minuter till gyllenbrun färg.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben