Det ligger äppeltärningar både som fyllning och som ett täcke på den här kakan. Äppelsmaken bryts så fint av rivet citronskal i själva kaksmeten.
Ingredienser
150 g smör eller margarin
1 ½ dl socker
2 ägg
Rivet skal av 1 citron
2 ½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Fyllning
4 äpplen
Att strö över
Hackad mandel
Pärlsocker
Instruktioner
- Rör matfettet och sockret poröst. Tillsätt äggen, ett i sänder under kraftig vispning, och citronskalet. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner det till sist.
- Skala och skär äpplerna i tärningar. Bred ca hälften av smeten i en smord rund form med löstagbar kant. Lägg drygt hälften av äppeltärningarna ovanpå degen. Täck med resten av degen och lägg återstoden av äpplena över. Strö på hackad mandel och pärlsocker.
- Grädda kakan i 175 grader till kakan känns torr, ca 40 minuter.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Hej igen. Ska testa detta recept imorgon tror jag, men jag är väldigt förtjust i kanel till äppelkakor så jag skakar nog äpplena med lite kanel och socker. Sätter betyg sedan.