Ragnas äppelgömmakaka

Serverar: 1 portioner

Det ligger äppeltärningar både som fyllning och som ett täcke på den här kakan. Äppelsmaken bryts så fint av rivet citronskal i själva kaksmeten.

Ingredienser

  • 150 g smör eller margarin
  • 1 ½ dl socker
  • 2 ägg
  • Rivet skal av 1 citron
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Fyllning
  • 4 äpplen
  • Att strö över
  • Hackad mandel
  • Pärlsocker
  • Instruktioner

    1. Rör matfettet och sockret poröst. Tillsätt äggen, ett i sänder under kraftig vispning, och citronskalet. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner det till sist.
    2. Skala och skär äpplerna i tärningar. Bred ca hälften av smeten i en smord rund form med löstagbar kant. Lägg drygt hälften av äppeltärningarna ovanpå degen. Täck med resten av degen och lägg återstoden av äpplena över. Strö på hackad mandel och pärlsocker.
    3. Grädda kakan i 175 grader till kakan känns torr, ca 40 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Marre73 15 maj 2010

    Hej igen. Ska testa detta recept imorgon tror jag, men jag är väldigt förtjust i kanel till äppelkakor så jag skakar nog äpplena med lite kanel och socker. Sätter betyg sedan.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben