Ragnas köttfärspaj

Serverar: 6 portioner

Tid: 50 minuter

En god och smakfull paj som helst görs i vedspisugn men det funkar bra i en vanlig ugn också.

Ingredienser

  • 50 g rumstempererat smör
  • 4 dl vetemjöl
  • 1,5 dl mjölk
  • 2 tsk bakpulver
  • Fyllning
  • 500 g köttfärs
  • 2 stora lökar
  • 1/5 liter kantareller
  • 2 skalade vitlöksklyftor
  • Salt
  • Peppar
  • Täcket
  • 5 dl creme fraiche
  • 4 msk majonäs
  • 4 dl riven ost
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Blanda alla ingredienser till pajdegen och knåda ihop den till en smidig deg. Kavla ut pajdegen på ett mjölat bakbord. Lägg i degen i en pajform.
    3. Fyllningen: Skiva löken tunt och krossa vitlöksklyftorna med en kökskniv. Häll lite olja i en stekpanna och lägg ner löken, vitlöken och den rensade svampen. Låt det hela få lite färg och putta sedan upp det mot kanterna i stekpannan för att få plats att steka köttfärsen. Blanda sedan runt blandningen. Lägg blandningen i pajskalet.
    4. Täcket: Blanda creme fraiche och majonäs i en skål. Bred blandningen över köttfärsfyllningen och toppa med osten. Baka av pajen i ugnen i ca 25- 30 minuter.

    Liknande recept

    3.8
    1 h 30 min
    10-12
    2

    Kommentarer (2)

    bodilla 1 juni 2008

    Jag gillar verkligen den där syrliga smaken av creme fraiche! Passar mycket bra med kantareller och köttfärs!! Mums!!

    Marre73 15 maj 2010

    Vilken vacker vovve du har, jag har själv en powder puff. Härliga hundar, men min hatar allt vad pälsvård heter, skriker som en stucken gris och darrar som ett asplöv. Så vi ställer inte ut henne utan till hennes stora glädje rakar vi ner henne med jämna mellanrum.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben