Rahkapiirakka

Serverar: 8-10 portioner

Finsk kesellapaj

Ingredienser

  • Söt vetedeg
  • 2 ½ dl mjölk
  • 75 g smör
  • 25 g jäst
  • ½ tsk salt
  • 1 tsk kardemumma
  • ½ dl socker
  • 6 dl mjöl
  • Fyllning
  • 500 g kvarg
  • 2 ägg
  • 2 dl grädde
  • 1 dl socker
  • 1 dl russin
  • 1 msk vanilj
  • Citronskal/saft
  • Instruktioner

    1. Värm mjölk och smör till 37°. Smula jästen i en bunke eller skål. Tillsätt mjölk- och smörblandningen och rör ut jästen med en trägaffel tills den löst sig.
    2. Blanda i ägg, salt, kardemumma och socker. Rör om till en jämn blandning. Tillsätt en deciliter mjöl åt gången. Knåda tills degen släpper kanterna. Låt degen vara mera lös än hård, man kan alltid arbeta in mera mjöl efter jäsningen.
    3. Låt jäsa övertäckt på varmt ställe, 30-40 minuter. Kavla ut vetedegen i en långpanna, blanda alla ingredienserna till fyllningenloch bred ut den över degen.Grädda ca 20 minuter i ca 200 grader.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben