Raketpizza

Serverar: 4 portioner

Tid: 15 minuter

Snabbt och gott. Det går också bra att använda färdig pizzadeg "på rulle" som finns i kyldisken.

Ingredienser

  • 4 st libanesiska tunnbröd, s.k libabröd
  • 3 dl passerade tomater
  • 1 msk oregano, ev. färsk oregano
  • Salt
  • Peppar
  • 2 msk olivolja
  • 1 ask körsbärstomater
  • 250 g mozzarellaost, ev.getost
  • 1 ask ruccolasallad
  • 8 skivor lufttorkad skinka
  • Färsk timjan till garnering
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 180 grader, grill. Blanda passerade tomater med oregano, salt och peppar samt hälften av olivoljan. Pensla bröden med resten av oljan och bred tomatsåsen på. Dela körsbärstomater och färsk oregano och lägg på pizzorna. Avsluta med att bryta mozzarellaost /getost över alltihop. Grädda i ugnen i ca 5 minuter eller tills osten smält. När pizzorna är klara, toppa med ruccolasallad och lufttorkad skinka. Krydda gärna med färsk timjan och lite peppar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben