En form av potatisgratäng som jag först smakade när jag hade en bulgarisk tjejkompis på besök. Har sedan dess utvecklad den lite för att passa min egen smak. Den hon gjorde var gjord på yoghurt istället för crème fraiche och hade massa kokt ägg i sig.
Ingredienser
4 kryddiga korvar, ex choritzo
12-15 potatisar
1 rödlök
3 dl crème fraiche
Olivolja
Kryddor
Chili, gärna färsk eller torkad pirri pirri/habanero
Vitlök
Basilika/Oregano
Paprikapulver, starkt
Salt
Peppar
Instruktioner
- Ta fram en djup plåt, ev en långpanna och drizzla på lite olivolja för att förhindra att gratängen fastnar i botten.
- Skala och skiva potatisen, lägg ner den i pannan.
Skiva även upp korven (jag använde chorizo)
i lagoma munsbitar och skiva rödlöken i strimlor.
Häll på crème fraiche och krydda så som du själv vill ha det. (jag har en hemmagjort tomatpeppar som jag använder. Basilika/oregano beror på korven!)
- Blanda runt, gärna med handen så varje bit potatis o korv får ett härligt lager med crème fraiche ovanpå sig.
Skjutsa in plåten i mitten av ugnen ca 45 minuter på 175°
Servera!
Liknande recept
Kommentarer (0)