Rarbarber- och granatäppelrutor

Serverar: 30-40 portioner

Mörk chokladbotten med smak av granatäppel. Den rosa toppingen har smak av rabarber. Man kan smaksätta denna kaka på 2 sätt. Antingen med granatäppeljuice och rabarberarom, eller med Xide bright pomegranate rhubarb (nr 1797) Cider.

Ingredienser

  • 3 dl flytande margarin
  • 3 dl vatten
  • 7 ägg
  • 6 dl strösocker
  • 6 dl vetemjöl
  • 4 msk kakao
  • 3 tsk bakpulver
  • 2 dl cider (se ovan)
  • Alt. 2 dl granatäppeljuice
  • Topping
  • 100 g smör
  • 5 dl florsocker
  • 2 msk grädde
  • 2 msk cider (se ovan)
  • Alt. 2 msk konc. rabarbersaft
  • Alt. 2-3 tsk rarbarberarom
  • 7 droppar rosa hushållsfärg
  • Garnering
  • Silverpärlor
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 175 grader.
    2. Smörj en långpanna, 30x40 cm, och strö på ströbrödet. Vispa ägg och socker pösigt. Rör i margarin och vatten. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten. Tillsätt cider eller granatäppeljuice. Rör om.
    3. Häll smeten i långpannan och grädda kakan längs ned i ugnen i 25-40 minuter.
    4. Topping. Smält smöret. Blanda hushållsfärgen med grädden och cider/saft/arom. Häll i det smälta smöret och tillsätt florsockret. Rör om så att allt blandas väl. Toppingen ska vara så rabarberfärgad som möjligt (ljust rosa).
    5. Bred ut topping över kakan då den svalnat. Pynta med silverkulor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben