Rarbarber- och granatäppelrutor
Serverar: 30-40 portioner
Mörk chokladbotten med smak av granatäppel. Den rosa toppingen har smak av rabarber. Man kan smaksätta denna kaka på 2 sätt. Antingen med granatäppeljuice och rabarberarom, eller med Xide bright pomegranate rhubarb (nr 1797) Cider.
Ingredienser
3 dl flytande margarin
3 dl vatten
7 ägg
6 dl strösocker
6 dl vetemjöl
4 msk kakao
3 tsk bakpulver
2 dl cider (se ovan)
Alt. 2 dl granatäppeljuice
Topping
100 g smör
5 dl florsocker
2 msk grädde
2 msk cider (se ovan)
Alt. 2 msk konc. rabarbersaft
Alt. 2-3 tsk rarbarberarom
7 droppar rosa hushållsfärg
Garnering
Silverpärlor
Instruktioner
- Värm ugnen till 175 grader.
- Smörj en långpanna, 30x40 cm, och strö på ströbrödet. Vispa ägg och socker pösigt. Rör i margarin och vatten. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten. Tillsätt cider eller granatäppeljuice. Rör om.
- Häll smeten i långpannan och grädda kakan längs ned i ugnen i 25-40 minuter.
- Topping.
Smält smöret. Blanda hushållsfärgen med grädden och cider/saft/arom. Häll i det smälta smöret och tillsätt florsockret. Rör om så att allt blandas väl. Toppingen ska vara så rabarberfärgad som möjligt (ljust rosa).
- Bred ut topping över kakan då den svalnat. Pynta med silverkulor.
Liknande recept
Kommentarer (0)