Rarbarber- och citronrutor

Serverar: 20-30 portioner

Härligt syrliga rutor.

Ingredienser

  • Botten
  • 3 dl flytande margarin
  • 3 dl vatten
  • 7 ägg
  • 6 dl strösocker
  • 6 dl vetemjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 1-2 tsk vaniljessens
  • 2 tsk rabarberarom
  • Alt. ½ dl rabarbersaft, konc
  • Glasyr
  • 500 g mascarponeost
  • 5 dl florsocker
  • 1 ½ citron, saft och skalrasp
  • Ev. ½ tsk citronarom
  • 2 tsk gul hushållsfärg
  • Garnering
  • Chokladströssel
  • Chokladspån
  • Instruktioner

    1. Smörj en långpanna, 30 x 40 cm, strö på ströbröd. Vispa ägg och socker pösigt. Rör i margarin, vatten, arom/saft och vaniljeessens. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten. Om du vill kan du färga kakan svagt rosa med lite röd hushållsfärg. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 25-40 minuter i 175 grader. Låt svalna.
    2. Glasyr: Rör ihop alla ingredienserna till en slät glasyr. Eventuellt kan du förstärka citronsmaken med ½ tsk citron arom. Bred ut glasyren över kakan och garnera med chokladströssel eller chokladspån.
    3. Hoppas att det skall smaka!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben