Glaserade citronrutor

Serverar: 40 portioner

Mums till många, barnkalas med mera.

Ingredienser

  • 100 g smör eller margarin
  • 4 ägg
  • 6 dl Dansukker florsocker
  • 6 dl vetemjöl
  • 4 tsk bakpulver
  • 2 dl vatten
  • Smör eller margarin till formen
  • Ströbröd eller mannagryn till formen
  • Garnering
  • 100 g smör eller margarin
  • 8 dl Dansukker florsocker
  • 1 dl citronsaft
  • Rosa kakströssel
  • Instruktioner

    1. Smält matfettet och låt det svalna.
    2. Vispa ägg och florsocker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i äggsmeten.
    3. Tillsätt matfettet och vattnet. Häll upp i formen.
    4. Häll smeten i smord och bröad långpanna 35x40 cm. Grädda mitt i ugnen i 200° i ca 25 minuter.
    5. Glasyr gör du så här: Smält 50 g smör eller margarin. Blanda med florsocker och citronsaft. Bred glasyren över kakan. Strö på pärlsocker. Skär i rutor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben