Krämiga citronrutor

Tid: 1 timme

Smaskiga, fräscha citronbakelser. Passar vid alla tillfällen!

Ingredienser

  • Till kakbotten
  • 125 g osaltat smör
  • 4 msk strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 1/5 dl vetemjöl
  • 1 krm salt
  • Till krämen
  • 4 msk strösocker
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 ägg
  • 1 1/5 dl lemoncurd
  • Instruktioner

    Värm ugnen till 175 grader. Klä en bakform, 20 x 20 cm, med aluminium folie. Skär smöret i bitar och smält det långsamt i en kastrull över svag värme. Ta av kastrullen från värmen och rör ner strösocker och vaniljsocker. Rör sedan i vetemjöl och salt. Täck bakformens botten med degen. Grädda i 30 minuter tills den är gyllene. Ta ut ur ugnen och sänk värmen till 150 grader. Blanda strösocker och vetemjöl i en bunke. Vispa i ägg och rör ner lemoncurd. När kakbottnen är färdiggräddad, breds krämen på i ett tjockt och jämnt lager. Grädda ytterligare 20 minuter, eller tills krämen är fast. Ta ut ur ugnen och låt svalna i formen. Lyft över kakan i folien till en skärbräda och skär den i bitar. Förvaras i en lufttät burk upp till 3 dagar. Pudra gärna med florsocker vid servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben