Glaserad citronkaka

Glaserad citronkaka

Ingredienser

  • 50 g smör eller margarin
  • 1 dl mjölk
  • 2 ägg
  • 2 dl florsocker med citronskal eller 2 dl florsocker, samt citronskal, av 1/2 citron
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • Topping
  • 50 g smör eller margarin
  • 3 dl florsocker med citronskal eller 3 dl florsocker
  • Citronskal, av ½ citron
  • ½ dl citronsaft
  • Instruktioner

    1. ugn: 175 grader
    2. Värm ugnen. Smörj och bröa formen. Smält fettet och häll i mjölken så att den blir lite varm. Vispa ägg och florsocker pösigt. Tillsätt den varma mjölken med fettet. Rör ner mjölet blandat med bakpulver. Häll smeten i formen. Grädda genast i nedre delen av ugnen 35-40 minuter. Låt kakan svalna något innan den stjälps upp.
    3. Topping: Smält smöret. Blanda ned florsocker, eventuellt citronskal och citronsaft. Bred glasyren över den kalla kakan och dekorera den med tårtdekoration om så önskas.
    4. Form ca: 1,5 liter

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben