Annas citronrutor

Serverar: 8-10 portioner

Tid: 45 minuter

En mycket omtyckt kaka som både mina kollegor och vänner tycker om och alltid brukar fråga efter när de skall komma på besök.

Ingredienser

  • Till degen
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • ½ dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 150 g rumsvarmt smör
  • Till fyllningen
  • 6 medelstora ägg
  • 4 dl socker
  • 1 dl vetemjöl
  • rivet skal från 2 stora citroner
  • 1 ½ dl pressad citronsaft
  • florsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda vetemjöl, socker, vaniljsocker och smör i en matberedare. Mixa till en deg. 2. Platta ut degen i en form, ca 20x25 cm, med mlölade fingrar. Grädda i 15 minuter och låt svalna. 3. Vispa ägg och socker till det är vitt och pösigt. Tillsätt vetemjöl, citronskal och citronsaft. Häll krämen i pajskalet och grädda i ytterligare 20 minuter tills den precis har stannat (när den kallnar stannar den helt). 4. Pudra över florsocker och skär i bitar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben