Citronrutor

Härligt goda citronrutor!

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • 150 g mjukt smör
  • 3/4 dl florsocker
  • 3 dl socker
  • 4 tsk rivet citronskal
  • 3 msk citronjuice
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 ägg
  • ½ tsk salt
  • Instruktioner

    1. Värm upp ugnen till 175*C.
    2. Blanda mjöl, smör och florsocker i en bunke. Sprid ut blandningen på en plåt med höga kanter, så tjockleken blir ca 1½-2 cm. Grädda bottnen i mitten av ugnen i cirka 20 minuter.
    3. Vispa ihop socker, citronskal, citronjuice, bakpulver, salt och ägg med elvisp tills smeten blivit luftig.
    4. Häll smeten över den nygräddade bottnen. Grädda i ytterligare 25 till 30 minuter eller tills ytan har blivit fast.
    5. Låt bakverket svalna och sila sedan florsocker över kakan.
    6. Skär upp till rutor och avnjut!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben