Annas pudrade citronrutor

Serverar: 20 portioner

Syrliga rutor i långpanna.

Ingredienser

  • Citronkräm
  • 3 st ägg
  • 1 citron
  • ½ dl vetemjöl
  • 2 dl socker
  • Deg
  • 2½ dl vetemjöl
  • ½ dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 150 g smör
  • Garnering
  • Florsocker
  • Instruktioner

    1. Gör gärna den spröda degen i en matberedare. Mät upp 2.5 di vetemjöl, 0.5 dl strösocker tillsammans med 1 tsk vaniljsocker i apparatens skål. Lägg i smöret i klickar och arbeta snabbt ihop till en deg.
    2. Platta med mjölade fingrar ut den i en fyrkantig form (gärna med löstagbar botten) ca 20x25 cm stor. Grädda mitti ugnen i 200° ugnsvärme i ca 15 minuter.
    3. Vispa under tiden ägg och strösocker rejält pösigt. Tillsätt 0.5 di vetemjöl, rivet skal av citronen samt saften . Häll citronkrämen i det förgräddade pajskalet och grädda ytterligare 8-10 minuter eller tills den precis har stannat.
    4. Pudra rätt mycket florsocker över den nygräddade varma kakan och lät den sedan kallna helt. Lyft upp kakan ur sin form och skär den i 4x4 cm stora rutor.

    Liknande recept

    Kommentarer (6)

    bjuranna 4 juli 2008

    Syrliga. Frisk citronsmak.

    gittan47 25 juli 2008

    Vill säja att det var en underbart god kaka den blev mycket påpulär på kalaset ger dig 5 poäng av 5 möjliga.

    look 21 april 2009

    Jätte God Kaka...Tack för ett fint recept !!!! Högsta poäng från mig !!!

    Okänd 27 maj 2010

    Härligt spröda och krämiga på samma gång =D

    Vi 28 juni 2010

    Jag har letat efter det här receptet länge och dom var precis så goda som jag minns dom!

    zanette 16 juli 2010

    Ett till bra recept av dig att ta med till PRO,, tack mvh zanette

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben