Gyllengula vaniljsnurror

Serverar: 16 portioner

Tid: 2 timmar

Fyllda med en god vaniljkräm.

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 150 g smör( rumsvarmt)
  • 1 dl mjölk
  • 2 msk socker
  • 2 ägg
  • Ca 7 dl mjöl
  • Fyllning
  • 75 g smör
  • 1 dl florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 1/2 dl marsankräm
  • Pensling
  • 1 uppvispat ägg
  • Garnering
  • Florsocker
  • Instruktioner

    1. Smula jästen i en bunke.Smält smöret och häll i mjölken och värm till 37 grader. Häll lite av degspadet över jästen så att det löser sig. Tillsätt resten av degvätskan, socker, ägg och det mesta av mjölet. Arbeta samman en smidig deg.
    2. Rör samman ingredienserna till fyllningen.
    3. Ta upp degen på mjölat bakbord och kavla ut till en rektangulär platta. Bred över fyllningen och rulla ihop. Skär rullen i ca 16 bitar. Lägg dem i bullformar på plåtar och pensla med uppvispat ägg.
    4. Låt jäsa i ca 1 timme.
    5. Grädda mitt i ugnen i 225-250 grader i ca 8-10 minuter.
    6. Pudra över florsocker strax innan servering.

    Liknande recept

    4.7
    40 min
    4
    26
    4.6
    45 min
    10
    4

    Kommentarer (1)

    Bappi 27 augusti 2009

    Så smidigt enkelt och så goda bullarna blev :-) Helt klart värt en 5:a /kram Bappi

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben