Pudrade citronrutor

Serverar: 20 portioner

En smaskig kaka som inte är så söt.

Ingredienser

  • Degen
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • ½ dl socker
  • 1 tsk vanilsocker
  • 150 g rumsvarmt smör
  • Citronkrämen
  • 3 ägg
  • 2 dl socker
  • ½ dl vetemjöl
  • 1 citron, rivet skal
  • 5 msk citronsaft
  • Florsocker
  • Instruktioner

    Degen: Lägg dom torra ingredienserna i en matberedare, klicka i smöret. Blanda snabbt ihop till en deg. Platta ut den i en fyrkantig form. Grädda i ugn i 200*C i ca 15 min. Vispa undertiden ägg och socker rejält pösigt. Tillsätt vetemjöl, rivet skal av citronen + saften. Häll citronkrämen i pajskalet och grädda i ytterligare 8-10 min. Pudra den varma kakan med florsocker. Och låt sedan kakan kallna helt innan den avnjuts.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Egonlock 4 september 2008

    I flera år har detta varit en av mina paradefterätter. Supersmaskig kaka som är söt och syrlig på samma gång. Väldigt lättgjord, den bara smälter i munnen. Den är lite lös när man tar ut den ur ugnen och stelnar sen när den svalnar. Har man den inne för länge känns den lite "stabbig". Den Funkar väldigt bra att frysa in.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben