Serverar: 20 portioner
En smaskig kaka som inte är så söt.
Degen: Lägg dom torra ingredienserna i en matberedare, klicka i smöret. Blanda snabbt ihop till en deg. Platta ut den i en fyrkantig form. Grädda i ugn i 200*C i ca 15 min. Vispa undertiden ägg och socker rejält pösigt. Tillsätt vetemjöl, rivet skal av citronen + saften. Häll citronkrämen i pajskalet och grädda i ytterligare 8-10 min. Pudra den varma kakan med florsocker. Och låt sedan kakan kallna helt innan den avnjuts.
I flera år har detta varit en av mina paradefterätter. Supersmaskig kaka som är söt och syrlig på samma gång. Väldigt lättgjord, den bara smälter i munnen. Den är lite lös när man tar ut den ur ugnen och stelnar sen när den svalnar. Har man den inne för länge känns den lite "stabbig". Den Funkar väldigt bra att frysa in.