Pudrade citronrutor

Serverar: 20 portioner

En smaskig kaka som inte är så söt.

Ingredienser

  • Degen
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • ½ dl socker
  • 1 tsk vanilsocker
  • 150 g rumsvarmt smör
  • Citronkrämen
  • 3 ägg
  • 2 dl socker
  • ½ dl vetemjöl
  • 1 citron, rivet skal
  • 5 msk citronsaft
  • Florsocker
  • Instruktioner

    Degen: Lägg dom torra ingredienserna i en matberedare, klicka i smöret. Blanda snabbt ihop till en deg. Platta ut den i en fyrkantig form. Grädda i ugn i 200*C i ca 15 min. Vispa undertiden ägg och socker rejält pösigt. Tillsätt vetemjöl, rivet skal av citronen + saften. Häll citronkrämen i pajskalet och grädda i ytterligare 8-10 min. Pudra den varma kakan med florsocker. Och låt sedan kakan kallna helt innan den avnjuts.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben