Regnbågsmuffins

Serverar: 25 portioner

Tid: 45 minuter

Dessa gjorde mamma till mig när jag var yngre, när man hade barnkalas och sånt.

Ingredienser

  • 25 g margarin eller smör
  • ½ dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 ägg
  • 1½ dl vetemjöl
  • ½ tsk bakpulver
  • Garnering
  • ½ dl florsocker
  • ½-1 msk vatten
  • Mångfärgat strössel
  • Instruktioner

    1. Rör matfett, socker och vaniljsocker smidigt. Tillsätt ägget. Rör om. Blanda mjöl och bakpulver. Rör ner detta i smeten.
    2. Fyll små pappersformar (knäck- eller småkakspappersformar) till hälften med smeten. Ställ dem på en plåt. Grädda kakorna mitt i ugnen i 175 grader, 10-12 minuter. Låt dem kallna.
    3. Rör ihop florsocker och vatten till garneringen. Bred glasyren på kakorna. Strö på strössel.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben