Regnbågstårta

Perfekt till barnkalaset.

Ingredienser

  • Tårtbotten
  • 2 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • ½ dl kokande vatten
  • Fyllning
  • 1 skivad banan
  • 1 påse marsanpulver
  • 1 ½ dl mjölk
  • Sylt
  • Garnering
  • Vispgrädde
  • Non Stop
  • Strössel
  • Instruktioner

    1. Vispa ihop ägg och socker vitt och pösigt. Tillsätt kokande vatten under omrörning. Blanda ihop mjöl och bakpulver i en annan liten skål och tillsätt det också. Häll smeten i en bakform med löstagbara kanter. Grädda mitt i ugnen i ca 15-30 minuter i 175°.
    2. Tårtbotten ska se ljusbrun ut och vara torr inuti. Låt svalna.
    3. Vispa ihop marsanpulver och mjölk i en kastrull på plattan tills det blir krämigt. Låt svalna.
    4. Dela tårtbotten i två bottnar. Dela den sedan i två halvor så att du totalt får 4 bottnar. Lägg upp på fat och bred över en fyllning på varje botten. Vispa grädde och fördela över hela tårtan.
    5. Garnera med Non Stop och strössel.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Melotta 6 april 2011

    Jag har lagat tårtan för min sons 3-årsdagen. Det blev succé med godis och marshmellow. Alla tänkte att tårtan var så fin! Födelsedagsbarnet tappade andan :) Angående smaken är det typisk barntårta. Godis passar inte till smaken och är för krispiga men vad spelar det för roll för småttingar? Man kan äta bara godis från toppen och bli helt nöjd :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben