Rå regnbågstårta

Serverar: 12 portioner

Frisk och svalkande tårta i regnbågens färger som så många som möjligt kan äta. Inga artificiella färger utan enbart naturens egen färgpalett. Glutenfri. Laktosfri. Äggfri. Rawfood.

Ingredienser

  • Kokosbotten
  • 5 dl kokosflingor
  • ½ dl agavesirap
  • 1 citron, rivet skal och saft
  • 3/4 dl kokosolja
  • Blåbärscheesecake
  • 5 dl mandel
  • 1 citron, saften
  • 1 dl kokosolja, utan smak
  • 2 msk agavesirap
  • 1 tsk vaniljessens
  • 300 g blåbär, frysta går bra
  • Jordgubbssås
  • 3 dl jordgubbar
  • 1 msk chiafrön
  • Dekoration
  • Blåbär
  • Cantaloupemelon
  • Färsk mynta
  • Instruktioner

    1. Kokosbotten: Häll ner kokosflingor, agavesirap, rivet citronskal, citronsaft och kokosolja i en matberedare. Mixa ihop allt. Tryck ner ett ark plastfolie i en springform med löstagbar kant, 20 cm i diameter. Pressa sedan ner kokosbottnen i formen.
    2. Blåbärscheesecake: Blötlägg mandlarna i 8 timmar eller över natten. Mixa mandlar, citronsaft, kokosolja, agavesirap, vaniljessens och blåbär i en matberedare. Du ska få en tokigt blå smet. Häll ner smeten över kokosbottnen. Ställ in i frysen i minst 3 timmar.
    3. Jordgubbssås: Ansa jordgubbarna och mixa till en slät puré med hjälp av en stavmixer. Rör ner chiafröna och låt stå i 10 minuter. Mixa ytterligare en gång så att du får en slät röd sås.
    4. Ta ut cheesecaken ur frysen och häll över jordgubbssåsen. Dekorera med blåbär, melon och färsk mynta för att fullända regnbågsflaggan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben