Laxspett

Serverar: 6 portioner

Tid: 20 minuter

Lättlagade och underbart goda! Ett tips är att ha romsås och kokt potatis till! Annars är de perfekta som plockmat / buffémat.

Ingredienser

  • 400 g laxfilé
  • Olivolja
  • Salt
  • Peppar
  • Färska örter (t.ex persilja, körvel m.m)
  • Romsås
  • 2 dl Creme fraiche, lätt
  • 0,5 dl majonnäs, lätt
  • 1 tsk citronpeppar
  • 1 burk kaviar, röd
  • Dill
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 125 grader.
    2. Skiva laxen i åtta ca 1 ½ cm breda skivor. Trä upp dem på träspett och lägg i en långpanna eller ugnsfast form.
    3. Pensla spetten med olivolja och strö över salt och peppar.
    4. Stek spetten i ugnen i 5-7 minuter. Ta ut dem ur ugnen när det fortfarande finns en liten rå kärna kvar. Fisken blir färdig av eftervärmen. Hacka öreterna och strö över före servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben