Laxspett

Serverar: 4 portioner

Laxen lindas med bacon och får en underbar smak.

Ingredienser

  • 600 g laxfilé
  • 140 g bacon
  • 3 dl lätt crème fraiche
  • 1/2 dl basilika, hackad
  • 4 soltorkade marinerade tomater, hackade
  • Salt
  • Peppar
  • 800 g färskpotatis
  • Saft och skal av 1/2 citron
  • 2 msk olivolja
  • Instruktioner

    1. Ugn 250º.
    2. Dela laxfilén i smala bitar. Används portionsbitar och dela varje i två bitar.
    3. Trä upp laxen på spett och linda runt bacon.
    4. Baka i ugn i ca 10 minuter.
    5. Blanda crème fraiche, basilika och tomater. Smaka av med salt och peppar.
    6. Koka potatisen och ånga den torr. Dela stora potatisar och blanda med citronsaft, skal och olja. Servera till spetten med såsen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben