Laxspett med saffranspotatis

Serverar: 4 portioner

Fisken var helt ok men det är ju saffranspotatisen som är det bästa! Lite grön sparris till och Lindeman Bin 65 Chardonnay (nr 2106) (69:- juni -08) till så blir det alldeles underbart!

Ingredienser

  • 600 g skinn- och benfri laxfilé
  • 1 msk matolja
  • 1/2 msk flytande honung
  • 1/2 msk pressad citronsaft
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • Saffranspotatis
  • 8 medelstora kokta potatisar
  • 2 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 3 dl mjölk
  • 1/2 paket saffran
  • 1 dl creme fraiche
  • Salt
  • Peppar
  • Tillbehör
  • Lättkokt sparris
  • Sallad
  • Instruktioner

    1. Skär laxfilén i ca 2 x 2 cm stora tärningar. Trä upp dem på spett.
    2. Blanda samman olja, honung, citronsaft, salt och peppar. Pensla laxspetten med det. Lägg spetten på en lätt smord eldfast form.
    3. Stek fisken mitt i ugnen ca 15 minuter.
    4. Skär potatisen i mindre bitar.
    5. Smält smöret i en kastrull och rör i mjölet. Späd med mjölk. Tillsätt saffran och creme fraiche. Låt stuvningen koka på svag värme under omrörning ca 3 minuter.
    6. Tillsätt potatisen och låt allt bli genomvarmt. Smaka av med salt och peppar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben