Glaserade laxspett

Serverar: 4 portioner

Gott med lax

Ingredienser

  • 400- 600 g laxfilé
  • 200 g stora, skalade räkor
  • Salt
  • Peppar
  • 2 msk olja
  • Träspett
  • Glasyr
  • 1 -2 msk finhackad basilika
  • Ssaft från 1 citron
  • 1/2 dl Dansukker Ljus Sirap
  • 1-2 tsk sambal oelek
  • Kryddsmör
  • 75 g smör
  • 1 msk finhackad dill
  • 1 msk finhackad basilika
  • 1 msk finhackad persilja
  • 1 msk finrivet citronskal
  • 1 tsk Dansukker Florsocker
  • Instruktioner

    1. Börja med kryddsmöret, blanda samman samtliga ingredienser. Gör en rulle eller spritsa ut toppar och ställ i kylen till serveringen. Fortsätt med glasyren, blanda samtliga ingredienser i en kastrull och koka upp. Skär laxen i kuber. Trä laxbitarna och räkorna på träspett. Salta och peppra. Pensla spetten med olja och grilla i 6-7 minuter. Pensla spetten med glasyren och grilla i ytterligare ett par minuter.
    2. Lägg upp spetten på tallrikar och häll resten av glasyren på spetten. Servera med till exempel kokt potatis, sallad, tomater, citron och kryddsmöret.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben