Glaserade laxspett

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Smarrigt på grillen, går även att göra i ugn.

Ingredienser

  • 4- 600 g laxfilé
  • 200 g stora, skalade räkor
  • salt, peppar
  • 2 msk olja
  • Träspett
  • Glasyr
  • 1 -2 msk finhackad basilika
  • saft från 1 citron
  • 1/2 dl Ljus Sirap
  • 1-2 tsk sambal oelek
  • Kryddsmör
  • 75 g smör
  • 1 msk finhackad dill
  • 1 msk finhackad basilika
  • 1 msk finhackad persilja
  • 1 msk finrivet citronskal
  • 1 tsk Florsocker
  • Instruktioner

    1. Börja med kryddsmöret, blanda samman samtliga ingredienser. Gör en rulle eller spritsa ut toppar och ställ i kylen till serveringen.
    2. Fortsätt med glasyren, blanda samtliga ingredienser i en kastrull och koka upp. Skär laxen i kuber. Trä laxbitarna och räkorna på träspett. Salta och peppra.
    3. Pensla spetten med olja och grilla i 6-7 minuter. Pensla spetten med glasyren och grilla i ytterligare ett par minuter.
    4. Lägg upp spetten på tallrikar och häll resten av glasyren på spetten. Servera med till exempel kokt potatis, sallad, tomater, citron och kryddsmöret.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Gunn57 6 april 2008

    Hejsan I Fredagskväll grillade vi laxspett Det var jätte gott Så fem stjärnor blir det Tack för ett gott laxrecept Ha en bra kväll Mvh GunBrith

    Heisjo 30 maj 2010

    Ljuvligt gott!! Kommer hamna på middagsbordet fler gånger i sommar!! Rekommenderas varmt

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben