Koka fläskläggen med lök och morötter, samt 6-7 kryddpepparkorn och lagerbladen i ca 1,5-2 timmar, skumma av i början.
Rensa av köttet och lägg i en matberedare med en del av den kokta löken och 1/2 rå lök samt 1/2 matsked malen kryddpeppar och lite buljong och mixa ner till en smet och blanda ner i moset.
Spä på med lite buljong från kokvattnet (smaka så det inte är för salt).
Mycket gott och dessutom lättlagat. Full pott!!!!!
Gillsan5 augusti 2008
Detta kommer man ihåg sen man var liten.
Gjorde det förra veckan. Gott som bara den.
monicadanell22 mars 2009
Hej och tack anders för ett super gott recept
jag har bara gjort på salta biten
den här blir min favo när jag ska göra
lappskojs
mvh monica
The_mama97mia14 november 2010
Gudars så gott, jag kokte mos på potatis, morot och kålrot i spadet från fläsket. Underbart!
The_mama97mia7 januari 2011
Favorit i repris!
Idag körde jag i julskinka istället för lägg. Jättegott men lite saltare än när man kör med läggen. Bra sätt att ta vara på julskinka! Köpte ju här när dom sålde för 20 kr/kg, färdigkokt...
Mycket gott och dessutom lättlagat. Full pott!!!!!
Detta kommer man ihåg sen man var liten. Gjorde det förra veckan. Gott som bara den.
Hej och tack anders för ett super gott recept jag har bara gjort på salta biten den här blir min favo när jag ska göra lappskojs mvh monica
Gudars så gott, jag kokte mos på potatis, morot och kålrot i spadet från fläsket. Underbart!
Favorit i repris! Idag körde jag i julskinka istället för lägg. Jättegott men lite saltare än när man kör med läggen. Bra sätt att ta vara på julskinka! Köpte ju här när dom sålde för 20 kr/kg, färdigkokt...