Lapskojs

Serverar: 4 portioner

Det här är så gott...

Ingredienser

  • 12 st potatis(ar) , färre om de är stora
  • 1 burk(ar) salta biten , kött och spad
  • 1 st lagerblad
  • 4 st vitpepparkorn
  • 3 st kryddpepparkorn
  • 1 msk smör
  • Instruktioner

    1. Skala potatisen och skär i tärningar. Koka potatis och kött i spadet från Salta biten tillsammans med kryddorna i 15-20 minuter så att potatisen blir mjuk. Tillsätt eventuellt en skvätt vatten om du tycker att det blir för lite vätska efter att potatisen har kokat upp en stund. Ta bort kryddorna. Lägg i en smörklick. Mosa potatisen och köttet. Smaka av med salt och vitpeppar. Serveras med rödbetor och salt- eller ättiksgurka.
    2. Ordet kommer från engelskans lobs-cou(r)se med betydelsen måltid för hårdingar och var den rätt som många sjömän föredrog.

    Liknande recept

    1 h 30 min
    4

    Kommentarer (4)

    Lilljeppe 5 februari 2008

    Helt enkelt underbar. Hela familjen älskade den. Jag gjorde dubbelsats eftersom vi är många. Hur jag fick leta efter alla pepparkorn:-) 5:a snitt i betyg av familjen.

    Godbrain 17 februari 2008

    Gott & enkelt, speciellt med ett stekt ägg och saltgurka till

    Ketronya 4 april 2008

    Får jag bara fråga vad salta biten är? Kan man köpa det i vanliga affärer?

    Agali 15 augusti 2008

    Detta är supergott, till och med ungarna brukar ät som små grisar! :D Enkelt och hyfsat snabbt dessutom. Ska prova den här versionen på onsdag och smörja kråset ordentligt. Mums!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben