Skala potatisen och skär i tärningar.
Koka potatis och kött i spadet från Salta biten tillsammans med kryddorna i 15-20 minuter så att potatisen blir mjuk.
Tillsätt eventuellt en skvätt vatten om du tycker att det blir för lite vätska efter att potatisen har kokat upp en stund.
Ta bort kryddorna.
Lägg i en smörklick.
Mosa potatisen och köttet.
Smaka av med salt och vitpeppar.
Serveras med rödbetor och salt- eller ättiksgurka.
Ordet kommer från engelskans lobs-cou(r)se med betydelsen måltid för hårdingar och var den rätt som många sjömän föredrog.
Helt enkelt underbar. Hela familjen älskade den. Jag gjorde dubbelsats eftersom vi är många. Hur jag fick leta efter alla pepparkorn:-) 5:a snitt i betyg av familjen.
Godbrain17 februari 2008
Gott & enkelt, speciellt med ett stekt ägg och saltgurka till
Ketronya4 april 2008
Får jag bara fråga vad salta biten är? Kan man köpa det i vanliga affärer?
Agali15 augusti 2008
Detta är supergott, till och med ungarna brukar ät som små grisar! :D Enkelt och hyfsat snabbt dessutom. Ska prova den här versionen på onsdag och smörja kråset ordentligt. Mums!
Helt enkelt underbar. Hela familjen älskade den. Jag gjorde dubbelsats eftersom vi är många. Hur jag fick leta efter alla pepparkorn:-) 5:a snitt i betyg av familjen.
Gott & enkelt, speciellt med ett stekt ägg och saltgurka till
Får jag bara fråga vad salta biten är? Kan man köpa det i vanliga affärer?
Detta är supergott, till och med ungarna brukar ät som små grisar! :D Enkelt och hyfsat snabbt dessutom. Ska prova den här versionen på onsdag och smörja kråset ordentligt. Mums!