Lapskojs

Serverar: 4 portioner

Så gott!!

Ingredienser

  • 600 g benfritt nötkött (gärna bog)
  • Smör till stekning
  • 7 potatisar
  • 2 morötter
  • 1 skiva kålrot
  • 1 persiljerot
  • Ev. 1 lök
  • 4 dl köttbuljong
  • Salt
  • Grovmalen peppar
  • Instruktioner

    1. Tärna och bryn köttet, lägg över i en gryta. Tärna de andra ingredienserna i ca 1 cm stora tärningar.
    2. Häll buljongen över köttet och tillsätt potatisen och grönsakerna. Låt småkoka tills de mjuknat. Smaka av med salt och peppar.
    3. Rör så lite som möjligt i grytan men se upp så att lapskojsen inte bränner sig fast i bottnen.
    4. Servera gärna med flatbröd.

    Liknande recept

    1 h 30 min
    4

    Kommentarer (1)

    evaldo 15 april 2013

    Hej.Har provat lapskojsen i dag. Det blev jättegott, men jag fick koka den ca 15-20 minuter till gör att få den mjuk.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben