Renskavspaj

Serverar: 6-8 portioner

Fick den som vickning på ett bröllop för länge sedan...

Ingredienser

  • 50 g smör
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 ½ dl mjölk
  • 2 tsk bakpulver
  • 240 g renskav
  • 2 gula lökar
  • 1 dl buljong
  • 1 msk smör
  • 2 msk fransk senap
  • 1 dl persilja
  • 1 röd paprika
  • ½ tsk salt
  • ½ krm cayenne
  • 2 dl crème fraiche
  • 1-2 dl riven ost
  • Instruktioner

    1. Arbeta ihop smör. vetemjöl, mjölk och bakpulver till en deg, tryck ut degen i en pajform och förgrädda den i 15 minuter i 200 grader.
    2. Halvtina skaven, finhacka löken och bryn sedan i smör. Tillsätt buljong, senap och persilja och låt puttra en stund medan du hackar paprikan. Lägg i paprikan och låt sjuda i cirka 5 minuter. Rör i crème fraichen och häll sedan blandningen i pajskalet. strö över osten och gratinera i 250 grader tills pajen har fått fin färg. Smaklig måltid!!!!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben