Renskavspytt

Serverar: 4 portioner

Snabblagad pytt med renskav och rotsaker som smaksätts med pepparrot och lingonsylt.

Ingredienser

  • 4-5 potatisar
  • 1 palsternacka
  • 1 morot
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1.5 dl vatten
  • 1 paket renskav (240 g)
  • 1 rött äpple
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 1 msk lingonsylt
  • 1 msk riven pepparrot
  • Smör till stekning
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Skala och tärna potatis, palsternacka och morot, Skala och hacka lök och vitlök.
    2. Bryn i smör i en stekpanna med höga kanter. När det börjar få färg, tillsätt vattnet och låt koka på svag värme under lock tills vattnet kokat bort. Rör då och då. Häll över i en stor form.
    3. Bryn renskav i stekpannan med smör. Skär äpplet i tärningar med skalet kvar. Tillsätt äpple och låt fräsa med.
    4. Blanda renskavsfräset i rotsakerna. Rör ner vinäger och lingonsylt. Krydda med salt och peppar.
    5. Strö över pepparrot strax före servering. Lingonsylt passar utmärkt även till servering.

    Liknande recept

    5
    30 min
    4-5
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben