Snabblagad pytt med renskav och rotsaker som smaksätts med pepparrot och lingonsylt.
Ingredienser
4-5 potatisar
1 palsternacka
1 morot
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1.5 dl vatten
1 paket renskav (240 g)
1 rött äpple
1 msk äppelcidervinäger
1 msk lingonsylt
1 msk riven pepparrot
Smör till stekning
Salt
Peppar
Instruktioner
- Skala och tärna potatis, palsternacka och morot, Skala och hacka lök och vitlök.
- Bryn i smör i en stekpanna med höga kanter. När det börjar få färg, tillsätt vattnet och låt koka på svag värme under lock tills vattnet kokat bort. Rör då och då. Häll över i en stor form.
- Bryn renskav i stekpannan med smör. Skär äpplet i tärningar med skalet kvar. Tillsätt äpple och låt fräsa med.
- Blanda renskavsfräset i rotsakerna. Rör ner vinäger och lingonsylt. Krydda med salt och peppar.
- Strö över pepparrot strax före servering.
Lingonsylt passar utmärkt även till servering.
Liknande recept
Kommentarer (0)