Det är precis vad det låter.
Rester av ex. chili con carne, köttfärssås, pastasåser eller annat som lätt blir bortglömda i frysen.
Ingredienser
10 medelstora potatisar kokta eller råa
2 gula lökar
3-5 dl grädde eller mjölk
2 klyftor vitlök
Salt
Peppar
Resterna
Kryddor som passar
3 tomater
100-200 g riven ost
Instruktioner
- Skala, skiva och ev. förkoka potatisarna om du vill ha en kortare tillagningstid. Förkoks de inte lägg till lite grädde/mjölk. Går även utmärkt att andvända kokt potatis.
- Strimla löken. Häll grädde, kryddor och vitlök i en bunke och rör runt. Ev. extra kryddor.
- Lägg hälften av potatisen i en form, lägg på löken och tillsätt resterna och lägg på det sista av potatisen. Häll på det sista av grädden.
- Sätt in gratängen i ugnen 20 minuter på 225 grader eller längre om du väljer att inte förkoka potatisskivorna.
- Skiva tomaterna. Fördela tomatskivorna på toppen, strö över den rivna osten.
- Gratinera gratängen ytterligare 5-10 minuter på 225 grader, eller tills osten smält.
Servera med en fräsch smaksatt sallad samt smör och bröd.
Liknande recept
Kommentarer (0)