Restgratäng

Serverar: 4 portioner

Det är precis vad det låter. Rester av ex. chili con carne, köttfärssås, pastasåser eller annat som lätt blir bortglömda i frysen.

Ingredienser

  • 10 medelstora potatisar kokta eller råa
  • 2 gula lökar
  • 3-5 dl grädde eller mjölk
  • 2 klyftor vitlök
  • Salt
  • Peppar
  • Resterna
  • Kryddor som passar
  • 3 tomater
  • 100-200 g riven ost
  • Instruktioner

    1. Skala, skiva och ev. förkoka potatisarna om du vill ha en kortare tillagningstid. Förkoks de inte lägg till lite grädde/mjölk. Går även utmärkt att andvända kokt potatis.
    2. Strimla löken. Häll grädde, kryddor och vitlök i en bunke och rör runt. Ev. extra kryddor.
    3. Lägg hälften av potatisen i en form, lägg på löken och tillsätt resterna och lägg på det sista av potatisen. Häll på det sista av grädden.
    4. Sätt in gratängen i ugnen 20 minuter på 225 grader eller längre om du väljer att inte förkoka potatisskivorna.
    5. Skiva tomaterna. Fördela tomatskivorna på toppen, strö över den rivna osten.
    6. Gratinera gratängen ytterligare 5-10 minuter på 225 grader, eller tills osten smält. Servera med en fräsch smaksatt sallad samt smör och bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben