Köttfärsgratäng

Serverar: 4 portioner

Har du köttfärssås över kan du snabbt göra en enkel restgratäng.

Ingredienser

  • 300 g Gratäng crème original
  • 300 g pasta
  • 1 rödlök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 morot
  • 500 g nötfärs
  • 500 g krossade tomater
  • 2 soltorkade tomater i olja
  • 1 tsk honung
  • 1½ msk oxfond
  • 3 msk tomatpuré
  • 2 tsk basilika
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Koka pasta om du inte redan har färdigkokt.
    3. Skala morot, lök och vitlöksklyftor. Hacka löken och riv moroten. Stek morot, lök och vitlök ett par minuter. Tillsätt köttfärsen och bryn tills köttet är genomstekt. Tillsätt krossade tomater, hackade soltorkade tomater, honung, oxfond, tomatpuré och basilika.
    4. Smaka av med salt och peppar.
    5. Lägg köttfärssåsen i en gratängform, lägg pastan ovanpå och bred till sist på Gratäng Crème.
    6. Gratinera i ca 20 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben