Köttfärsgratäng

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Enkelt och gott och helt äggfritt!

Ingredienser

  • 2 dl smetana
  • 200 g cream cheese vitlök
  • 300 g pastafjärilar
  • ½ rödlök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 morot
  • 500 g nötfärs
  • 500 g krossade tomater basilika
  • 1 liten burk soltorkade tomater i olja
  • 2 tsk honung
  • 1,5 msk kantarellfond
  • 3 msk tomatpure
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Riven ost
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 200 grader. Koka pastafjärilar. Blanda smetana och cream cheese. Skala löken, morot, och vitlöks klyftor. Hacka löken och moroten smått, stek morot och lök och pressa i vitlöken. Tillsätt köttfärsen och stek tills den är igenom stekt. Hacka dom soltorkade tomaterna och tilsätt dem. Tillsätt krossade tomater basilika, honung, kantarell fond och tomatpuré. Smaka av med salt och peppar. Lägg först i köttfärssåsen i en gratängform, lägg pastan ovanpå. Bred sedan på Smetana och Cream Cheese och strö över osten. Gratinera i ca 20 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    annikabahamas 5 april 2012

    hej , vad ar smetana for nagot?

    timpel 6 april 2012

    Hej! Smetana är en typ av Creme Fraiche fast Smetana är mycket fetare. För att göra den lättare och om man inte kan få tag på Smetana kan man istället ta Creme Fraiche

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben