Köttfärsgratäng med potatis

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 1 timme

Smaskigt och lätt.

Ingredienser

  • 800 g blandfärs
  • 10-12 medelstora potatisar
  • 1 gul lök
  • 150 g crème bonjour ost (Grekisk vitlök)
  • 2 dl crème fraiche (paprika och chili)
  • 3 dl grädde
  • Salt
  • Peppar
  • Garnering
  • 3 tomater
  • Riven ost
  • Instruktioner

    1. Skala och koka potatisen. Under tiden så steker du köttfärsen med hackad lök, salt och peppar. Tillsätt crème bonjour, crème fraiche och grädden i färsen. Se till så att allt smälter samman.
    2. När potatisen är kokt så dela dem i bitar och lägg dem i en smord ugnssäker form. Häll över färsblandningen och se till att det täcker potatisen.
    3. Skiva tomaterna och lägg dem ovanpå och sen den rivna osten. Grädda ca 15-20 minuter eller tills osten har smält i ca 175 grader.
    4. Servera med en grönsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (7)

    gottgris 10 maj 2009

    blev succe här hemma, mycket gott och lätt-lagat

    sandra87 28 juli 2009

    Jätte gott verkligen. Älskar denna smarriga röra :)

    pia61 21 februari 2010

    Det här var jättegott och enkelt att göra!

    pia61 21 februari 2010

    Det här var jättegott och enkelt att göra!

    Rosita68 18 september 2010

    Passar bra som vardagsmat.

    annekstrand 14 mars 2011

    Ja gjorde den igår och det var jätte gott ska göra den mer

    vrccmember 10 oktober 2011

    Denna gratäng är verkligen god och lätt att tillaga

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben