Rischoklad

Serverar: 65 portioner

Lågt GI. Gott som julgodis.

Ingredienser

  • 12 dl puffat rostat ris - Vårgårda
  • 200 g mörk eller ljus blockchoklad
  • lite olja (ungefär 1 msk olja per 200 g choklad)
  • Instruktioner

    1. Smält choklad och olja i vattenbad (se bild nedan) eller smält i mikron. Rör om till en jämn smet. Rör ner riset, lite i taget. Se till att allt ris täcks av choklad. Rör ner så mycket ris att all choklad sugs upp i botten. Det går åt ganska mycket ris. Klicka ut på smörpapper och låt stelna. Förvara svalt.
    2. Värm vatten i en kastrull. I kastrullen låter du en metallbunke flyta. Det viktiga är att vattenångan får inte komma i kontakt med chokladen för då blir den kornig. Låt chokladen smälta. Blanda den smälta choklad med riset.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben