Risgrynsplättar

Serverar: 4 portioner

En av barnen uppskattad lunchrätt, och lättgjord av överbliven risgrynsgröt.

Ingredienser

  • 5 dl fast risgrynsgröt
  • 4 msk vetemjöl
  • 1 msk socker
  • 3 ägg
  • 2 msk margarin
  • Instruktioner

    Blanda gröten med mjöl och socker. Tillsätt ett ägg i taget. Bryn matfett i en stekpanna och klicka i smeten. Servera med sylt.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    lenastephanopoulos 7 januari 2008

    Dina risgrynsplättar skulle jag kunna leva på! Helt suveräna med jordgubbssås och vispgrädde! Mumsfillibabban! Är det ett norrländskt recept?

    flabban 7 januari 2009

    Ett bra sätt att vara på överbliven risgrynsgröt. Mumsfiliflabban. Tack för ett bra recept.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben