Risgrynsplättar med vanilj

Underbart goda plättar att servera som lyxig frukost, brunch, mellanmål eller efterrätt.

Ingredienser

  • 500 g färdig risgrynsgröt
  • ½ dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • ½ tsk äkta vaniljpulver
  • ½ dl hackad sötmandel
  • 2 ägg
  • Eventuellt 2 msk socker
  • Smör
  • Servering
  • Vispad grädde
  • Lingon
  • Kanel
  • Instruktioner

    1. Blanda risgrynsgröt med vetemjöl, bakpulver, vaniljpulver, hackad sötmandel, ägg och eventuellt 2 msk socker. Stek små plättar i smör.
    2. Toppa plättarna med vispad grädde, lingon och en nypa kanel.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben