Rispannkaka

Serverar: 6 portioner

Tid: 1 timme

gott och annorlunda

Ingredienser

  • 1 dl gröt eller jasminris
  • 1 dl vatten
  • 3 dl mjölk
  • lite salt
  • 4 ägg
  • 1 dl strösocker
  • 1 1/2 krm salt
  • 1 1/5 tsk stött kardemumma
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 liter mjölk
  • Instruktioner

    sätt ugnen på 200 grader. skölj ock koka riset med vatten ca 5 minuter tills all vätska ångat bort. tillsätt 2dl mjölk och en nypa salt. låt sjuda på mycket svag värme och spä med lite mer mjölk efter hand lyft från plattan när riset känns mjukt det tar ca 20 minuter vispa ihop äggen och sockret tilsätt lite salt och kardemumma rör ner mjölet till en slät smet som du blandar med risgröten vispa ner 1 liter mjölk häll upp i en välsmord form ca 25x35 cm och grädda på nedersta falsen tills ytan fått fin färg och smeten stannat ca 30 minuter låt svalna en stund och servera sedan med vispad grädde och sylt

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    lenastephanopoulos 7 januari 2008

    Oh, vad gott det verkar. Det måste jag testa!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben