Vårrullar med räkor, vitkål och morot

Serverar: 1 portioner

Energi 431 kcal Fett 16 g Protein 27 g Kolhydrat 49 g Fibrer 6 g

Ingredienser

  • 100 g vitkål
  • 50 g morot
  • Lite röd chili
  • 30 g avokado
  • 25 g glasnudlar (gjorda av mungobönmjöl)
  • 3 plattor risdeg (finns i asiatiska butiker)
  • 100 g räkor
  • 2 kvistar mynta
  • 1 kvist basilika
  • Gräslök
  • Chilisås
  • Fisksås
  • Instruktioner

    Börja med att strimla kålen mycket, mycket fint och häll kokande vatten över så att den blir ”al dente”. Låt kålen svalna och skär under tiden morot och chili i strimlor och avokado i tunna klyftor. Häll kokande vatten över glasnudlarna (se på förpackningen). Fukta rispannkakorna med en ren fuktig handduk och lägg sedan varma nudlar, räkor, avokado, kål och morot på mitten på varje pannkaka. Lägg på mynta, basilika och gräslök, rulla ihop om fyllningen och vik in ändarna så att de stängs. Rullarna ska inte stekas utan serveras kalla med chilisås eller fisksås som dipp.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben