Ristårta

Tid: 2 timmar

Arbetskompisens underbara recept......

Ingredienser

  • Botten
  • 4 st äggvitor
  • 2 1/2 dl socker
  • 4 dl vårgårdaris
  • Kräm
  • 1 dl mjölk
  • 2 msk vetemjöl (el. potatismjöl)
  • 1 tsk kakao
  • 3 st äggulor
  • 50 g smör eller margarin
  • 1 dl florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Fyllning
  • 3-4 bananer
  • 3 dl grädde
  • Instruktioner

    1. Ugn:150 grader
    2. Vispa äggvitor och socker med elvisp i 25 min. Blanda i riset och häll ut på smörat bakplåtspapper i en fullstor långpanna. Ställ in i ugnen i ca 55 min.
    3. Blanda under tiden mjölken, mjölet, kakaon och äggulorna i en kastrull. Kokas under omrörning till det blir en kräm.
    4. Tag av från plattan och rör i smör, florsocker och vaniljsockret. Låt svalna. Dela den avsvalnade marängbotten på mitten. Bred på krämen på den ena delen. Vispa grädden och skiva bananerna. Lägg på bananerna och grädden över chokladkrämen. Lägg till sist över den återstående marängen.
    5. Till resultat av en stor tårta tag dubbel sats.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    svensbyn 2 juni 2008

    Den är supergod. Brukar dock ha hallon då det blir mindre sött!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben