Roberts banan- och chokladtårta

Serverar: 1 portioner

En härligt god och vacker tårta ...

Ingredienser

  • Sockerkaka
  • 3 ägg
  • 3 dl socker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 1/2 dl varmt vatten
  • 1 marängbotten (färdigköpt)
  • 2-3 bananer
  • Chokladgrädde
  • 2 dl vaniljkräm
  • 150 g smält choklad
  • 3 dl vispgrädde
  • Marängtäcke
  • 4 äggvitor
  • Ca 3 dl socker
  • 1 msk maizena
  • 2 tsk vinäger
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver och rör ned det i äggsmeten. Tillsätt sist vatten. Blanda smeten väl och häll den i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter. Grädda i 175° ca 40 minuter tills en sticka blir torr. Låt kakan kallna.
    2. Pensla marängbottnen med litet smält choklad. Skär bananerna i småbitar.
    3. Blanda vaniljkrämen med smält choklad och rör ned den vispade grädden, litet i taget, till en jämn smet.
    4. Dela sockerkakan i två delar och bred på hälften av chokladgrädden. Lägg på bananerna. Täck med marängbottnen och resten av chokladgrädden. Överst läggs andra delen av sockerkakan. Ställ tårtan kallt tills den ska garneras och bjudas.
    5. Till garneringen vispar du vitorna till hårt skum och tillsätter sockret, 1 msk i taget. Vispa smeten tills den är tjock. Vispa i maizena, vinäger och vaniljsocker och bred eller spritsa marängsmeten över tårtan. Sätt in den i ugnen några minuter så att marängen får fin färg.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben