Den här röda salladen är lika god till den "griljerade julkalkonen" som till den traditionella julskinkan!
Ingredienser
½ rödkålshuvud
ca 1 liter vatten + 2 tsk salt
2 dl matlagningsyoghurt
½ dl majonnäs
1 äpple
½ dl russin
½ dl valnötter, rostade i en torr panna
1 tsk honung
Salt
Svartpeppar
Instruktioner
- Finstrimla kålen.
- Koka upp vatten och salt i en gryta. Lägg i kålen, rör om och låt få ett uppkok.
- Häll av vattnet i ett durkslag, spola hastigt med kallt vatten och låt rinna av. Pressa vätskan ur kålen.
- Blanda matyoghurt och majonnäs.
- Kärna ur äpplet och dela det på mitten.
Skär i tunna skivor och vänd ner dem i såsen tillsammans med kål, russin, valnötter, och honung. Smaka av med salt och peppar.
4 portioner eller 10 portioner buffé.
Liknande recept
Kommentarer (0)