Röd kålslaw

Den här röda salladen är lika god till den "griljerade julkalkonen" som till den traditionella julskinkan!

Ingredienser

  • ½ rödkålshuvud
  • ca 1 liter vatten + 2 tsk salt
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • ½ dl majonnäs
  • 1 äpple
  • ½ dl russin
  • ½ dl valnötter, rostade i en torr panna
  • 1 tsk honung
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Finstrimla kålen.
    2. Koka upp vatten och salt i en gryta. Lägg i kålen, rör om och låt få ett uppkok.
    3. Häll av vattnet i ett durkslag, spola hastigt med kallt vatten och låt rinna av. Pressa vätskan ur kålen.
    4. Blanda matyoghurt och majonnäs.
    5. Kärna ur äpplet och dela det på mitten. Skär i tunna skivor och vänd ner dem i såsen tillsammans med kål, russin, valnötter, och honung. Smaka av med salt och peppar. 4 portioner eller 10 portioner buffé.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben