Griljerad julkalkon

Härligt "Griljerad julkalkon" tillsammans med Griljerade julskinkan?! - det vore väl häftigt med båda "sorterna" på ditt julbordet!!

Ingredienser

  • 1 rimmad sousvidekokt kalkonstek
  • ½ dl mango chutney
  • 2 msk dijonsenap
  • 2 krm torkad ingefära
  • 1 ägg
  • ½ dl ströbröd
  • 2 krm salt
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Rör ihop alla ingredienserna utom ströbrödet. Låt blandningen svälla i 15 minuter.
    3. Klipp upp förpackningen, dra försiktigt av nätet och torka av kalkonsteken.
    4. Bred griljeringen över julkalkonen. Sikta ströbröd över.
    5. Griljera i ca 10 minuter. Låt vila något före servering.
    6. Salladen "Röd kålslaw" är en höjdare till julkalkonen.
    7. Vill du ha ha din"Traditionell griljering" på kalkonen fungerar det alldeles utmärkt.

    Liknande recept

    4
    3 h 30 min
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben