Griljerade kycklingben i senapshonung

God bufferätt till påsk, midsommar, jul...

Ingredienser

  • 6 kycklingben
  • Marinad
  • 1 msk finhackad syltad ingefära
  • 1 msk hackad timjan
  • 3 msk dijonsenap
  • 3 msk flytande honung
  • 3 msk vispgrädde
  • ½ msk pressad citronsaft
  • 1 msk hela gula senapsfrön
  • Salt
  • Peppar
  • Sås
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 3 msk av marinaden
  • Instruktioner

    1. Blanda ihop ingredienserna till marinaden. Lägg undan 3 msk av marinaden till såsen. OBS: Detta måste ske innan kycklingen läggs ner i marinaden!
    2. Lägg ner kycklingbenen i resten av marinaden. Låt marinera minst 20 minuter, helst över natten.
    3. Ugnsbaka benen gyllenbruna ca 20 minuter i 200° och ös med spadet efter halva tiden.
    4. Blanda crème fraiche med den sparade marinaden.
    5. Klä toppen av kycklingklubban med en bit folie. Servera med såsen.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    MB-67 7 augusti 2015

    Supergoda kycklingben

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben