Kryddiga kycklingben med majs- och sötpotatisotto

Serverar: 4 portioner

Se till att bevaka sötpotatisen noga - annars kokar den sönder. Det är värt besväret!

Ingredienser

  • 900 g kycklingben (eller 600 g filéer)
  • 1 msk malen kryddpeppar
  • Salt
  • 300 g sötpotatis skuren i grova bitar
  • 4 dl hönsbuljong
  • 100 g majskorn
  • 50 g riven parmesanost
  • 4 salladslökar, skurna i bitar
  • 3 msk pressad citron
  • 1 tsk sambal oelek
  • Instruktioner

    Gnid in kycklingen med kryddpeppar och salt och stek i ugn vid 200º 25 - 30 minuter. Fräs sötpotatisen i smör och häll på buljongen. Koka tills den blir mjuk, ca 10 minuter. Häll av lite av buljongen - det blir lätt rinnigt annars. Tillsätt majs, parmesanost, salladslök och rör till en krämig konsistens. Smaka av med citronjuice, sambal oelek, salt och vitpeppar.

    Liknande recept

    3.4
    1 h 20 min
    2
    11

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben