Röd vinbärssorbet

Serverar: 6-8 portioner

En elegant sorbet är alltid uppskattad efter en kraftig måltid. Den här delikata vinbärssorbeten med vackra rosaröda nyanser är härligt uppfriskande.

Ingredienser

  • 500 g röda vinbär
  • 1½ dl strösocker + strösocker till avsmakning
  • 1½ dl vatten
  • 2 dl vitt vin
  • 2 msk apelsinlikör
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 äggvitor
  • Florsocker
  • Myntablad
  • Instruktioner

    1. Ansa vinbären och lägg undan sex-åtta fina klasar till garnering. Skölj vinbären i en sil och låt dem rinna av väl. Dra bären av kvistarna med hjälp av en gaffel.
    2. Hetta upp socker och vatten i en gryta tills sockret har smält. Häll sockerlagen, vinbären, vinet och hälften av likören i en mixer och kör till en puré. Passera purén genom en sil över en aluminiumskål. Smaka av med socker och kyl tills purén är kall.
    3. Blanda vaniljsocker och två äggvitor och vispa till mjukt skum. Vänd ner i bärpurén. Frys sorbeten tre timmar och vispa den en gång i halvtimman.
    4. Kyl dessertglas i kylen. Ta fram sorbeten ur frysen, vispa den snabbt och lägg den i en sprits med stjärnformad tyll. Spritsa sorbeten i glasen och ringla över resten av likören.
    5. Vispa upp den sista äggvitan i en skål och häll florsocker på ett fat. Vänd de sparade bärklasarna först i äggvita och sedan i florsocker. Garnera sorbeten med de sockrade vinbären och myntan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben