Läskande vinbärssorbet

Serverar: 4 portioner

Härligt läskande sorbet gjord på vinbär... Bara att göra iordning, frysa, och avnjuta en varm sommardag!

Ingredienser

  • 4 dl valfria vinbär
  • 2 dl vatten
  • 1 ½ dl socker
  • 2 msk glukos
  • 1 äggvita
  • Instruktioner

    1. Värm bären i en kastrull på svag värme. Låt småkoka under lock tills de brister och avger sin saft, det tar ca 5 minuter. Pressa därefter bärmassan genom en sil med baksidan på en sked. Låt kallna.
    2. Värm upp vattnen, sockret och glukosen i en kastrull. Koka lagen ett par minuter till simmig konsistens. Låt kallna. Blanda sedan den kalla sockerlagen med bärmassan.
    3. Frys blandningen i en bunke, rör om då och då så att den fryser jämnt. Vispa äggvitan vit och fast. Tillsätt när bärmassan är fryst.
    4. Djupfrys sorbeten. Sen är det bara att njuta!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben