Härligt läskande sorbet gjord på vinbär... Bara att göra iordning, frysa, och avnjuta en varm sommardag!
Ingredienser
4 dl valfria vinbär
2 dl vatten
1 ½ dl socker
2 msk glukos
1 äggvita
Instruktioner
- Värm bären i en kastrull på svag värme. Låt småkoka under lock tills de brister och avger sin saft, det tar ca 5 minuter.
Pressa därefter bärmassan genom en sil med baksidan på en sked. Låt kallna.
- Värm upp vattnen, sockret och glukosen i en kastrull. Koka lagen ett par minuter till simmig konsistens. Låt kallna.
Blanda sedan den kalla sockerlagen med bärmassan.
- Frys blandningen i en bunke, rör om då och då så att den fryser jämnt.
Vispa äggvitan vit och fast. Tillsätt när bärmassan är fryst.
- Djupfrys sorbeten. Sen är det bara att njuta!
Liknande recept
Kommentarer (0)