Melonen är en ettårig klängväxt. Det finns många sorter och former, vilket bland annat beror på att meloner odlats överallt i världen och under mycket skilda förhållanden.
Det här är en riktigt läskande soppa, som gjord för heta sommardagar eller ljumma kvällar. Dubbel succé blir det om du serverar soppan i det urgröpta melonskalet.
Ingredienser
1,5 kg vattenmelonkött
1 gurka
2 rödlökar
1 röd chilifrukt
3 msk grönsaksfond
Rivet skal av 1 tvättad limefrukt
Pressad saft av 2 lime
1 msk färsk riven ingefära
3 msk hackad färsk koriander
Tabasco
Salt
Instruktioner
- Ta bort kärnorna och skär melonköttet i mindre bitar. Om melonen har mycket kärnor är det enklast att passera melonköttet genom en sil.
- Skala gurkan och hacka den och löken. Klyv chilifrukten på längden, ta bort kärnor och väggar lite slarvigt så att en del av kärnorna behålls, det ger lite sting i smaken. Hacka chiliköttet.
- Mixa melon, grönsakshack, fond, lime, ingefära och koriander till en slät soppa. Smaka av med tabasco och salt, soppan får gärna vara lite stark. Låt soppan stå kallt minst 2 timmar, men helst över natten. Servera den väl kyld med några isbitar och garnera med chili och koriander.
Liknande recept
Kommentarer (0)