Läskande melongazpacho

Serverar: 4-6 portioner

Melonen är en ettårig klängväxt. Det finns många sorter och former, vilket bland annat beror på att meloner odlats överallt i världen och under mycket skilda förhållanden. Det här är en riktigt läskande soppa, som gjord för heta sommardagar eller ljumma kvällar. Dubbel succé blir det om du serverar soppan i det urgröpta melonskalet.

Ingredienser

  • 1,5 kg vattenmelonkött
  • 1 gurka
  • 2 rödlökar
  • 1 röd chilifrukt
  • 3 msk grönsaksfond
  • Rivet skal av 1 tvättad limefrukt
  • Pressad saft av 2 lime
  • 1 msk färsk riven ingefära
  • 3 msk hackad färsk koriander
  • Tabasco
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Ta bort kärnorna och skär melonköttet i mindre bitar. Om melonen har mycket kärnor är det enklast att passera melonköttet genom en sil.
    2. Skala gurkan och hacka den och löken. Klyv chilifrukten på längden, ta bort kärnor och väggar lite slarvigt så att en del av kärnorna behålls, det ger lite sting i smaken. Hacka chiliköttet.
    3. Mixa melon, grönsakshack, fond, lime, ingefära och koriander till en slät soppa. Smaka av med tabasco och salt, soppan får gärna vara lite stark. Låt soppan stå kallt minst 2 timmar, men helst över natten. Servera den väl kyld med några isbitar och garnera med chili och koriander.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben